24 Mayıs 2009 Pazar

TOPLUM DİN VE TÖRE

KAYNAKTAN DERYAYA
LEBİDERYA


TOPLUM DİN VE TÖRE

Toplumu gereken bilgi donanımı ile eğitmezseniz; kendini din bilgini sanan ve ilan eden fırsatçıların hizmetkârı ederesiniz. Din ticareti yapanlar toplumu töre ve din adına diledikleri gibi yönlendiriler.

ÇÜNKÜ; BİZİM TOPLUMUZ DİN KONUSUNDA "SON DERECE SAYGILI." OLAN TOPLUMDUR. HELE HELE DİN ADAMI OLAN BİRİSİ KENDİSİNE BİR HUSUS DİYOR İSE; BUNU EMİR TELAKKİ EDER...
EHLİYETSİZ BİLGİSİZ İNSANLARIN ELİNDE DİLİNDE OLMAYACAK DEĞERLERİMİZİN BİRİSİ, HEMEN HEMEN EN ÖNEMLİSİ DE DİN KAVRAMIDIR...
BU KONUDA DA SINIFTA KALDIĞIMIZIN GERÇEĞİNİ; ÇETELERİN, SUÇ ARTIŞLARININ YAŞLARA GÖRE AYRIŞTIRLMASI, BEYAZ ZEHİR TİCARETİNİN SİRAYET ETTİĞİ ALANLARI BİR HESABA KATAR İSEK; DİN ADI ALTINDA FAALİYET EDENLERİN DE BU HUSULARDA CEHALETİN GÖRMÜŞ OLACAĞIZ... DİN KAN EMMEYİ EMREDER Mİ.. DİN KONUSUNDA BİLGİLİ OLSAYDIK... TOPLUM BU KÖTÜ KONUMLARDA OLANLARI TECRİT ETMEZ MİYDİ... MÜSLÜMAN OLAN DEVLETTEN VERGİ KAÇIRIIR MI?

Töre adı altında; insanlığa insanca hizmet etmek unuturularak "Vahşet ve dehşet." yayan bilinçsizler yaptıkları "Vahşete." töre derler.

Bir çok yöre ve bölgemizde; her hangi bir konuda "Falan hocaya filan şeyhe soralım bunun dinde yeri var mı?" diye dinle alakası olmayanlara "Akıl." danışılır. "Fikir." sorulur.

Öyle kimseler vardır ki; attıkları her adımı, yedikleri her yemeği, gidecekleri yolu "Hocaya soralım, hoca ne derse doğrudur. Hocanın dediğine göre davranırız...." diye her hareketlerini şeyh dedikleri kişiye sorarlar.
Böylece "Din." bir yandan, din tüccarı zındıkların cehaleti ile farklı olan, cahilce davranışlara basamak yapılır. Diğer yandan da; "Din işte bunlara izin verdi." diyerek dine zarar verdirtilir.

Oysa ki; dinin ölçüsü, şartları, uygulaması bellidir. Değişmesi, değiştirilmesi de söz konusu değildir.

Töre; toplumun rahat ve huzuru için süregelen "Davranışlar manzumesidir."
Son kanlı olay "Töre." olarak yansıtıldı.
Olayın önü, yanı, sağı, solu, altı ve üstü görülmedi. Görülemedi.
O halde; gayet açık şekilde ifade edelim ki;
Bugün belli bölgelerde; kesinlikle şeyhler vardır. O şeyhler ne derse aynen doğru olarak bilinir.
Bir köye elli tane imam ataması yapsanız; şeyh ne derse o doğru kabul edilir.
Şeyh cahilmiş, değilmiş bunun hiç bir önemi yoktur.
Hatta şeyhe cahil diyen, dinden çıkmış kafir ilan edilir.
Bir zamanlar İzmir’de bulunuyordum. Orada gençler birlikte çalışıyorlar, birlikte oturuyorlardı. Bunların çok yaşlı da bir şeyhleri vardı. Bunların şeyh dediği kişi okuma yazma bilmiyordu. Fakat bu gençler o şeyhin her dediğini yerine getirirlerdi. Bir gün bu şeyhin yanına geldim. Elini uzattı avuç içini öptürmek istedi. Ben el öpmem dedim. "İnsanı aleyhilane." dedi. Hayır; "Şeytanı aleyhilane." dedim.
Burada cehaleti görebilmeliyiz.
İnsana lanet okunmaz.
TOPLUMA BİLİNCİ "İYİ YETİŞMİŞ ÇEVRE İLE OKUL" VERİR.

TÜRKİYE’DE DİN BİLGİSİNİ DE OKULLAR VERMEK DURUMUNDADIR.
DİLEYEN DİNİ ÖĞRENMEM DESİN DİLEYEN DİNİ ÖĞRENECEĞİM DESİN. AMA ÖĞRENENE DE; "HİNDİSTANDA YOLA YATAN ÖKÜZ" ANLATILMASIN....
DİĞER DİNLERİ DE ÖĞRETİN AMA DİĞER DİNLERİ İLAHİYAT OKULLARINDA ÖĞRETİN...
ŞİMDİ "DİN ADAMI." DİYE BİR KAVRAM VAR DENİLİYOR. OYSA Kİ; "DİN ADAMI." DİYE BİR KAVRAM HİÇ BİR DİNDE YOKTUR. "DİNİN ADAMI." KAVRAMI VARDIR.
Bu etkenlerin bir rayına oturmasının toplumda şuuru yerli yerine oturması gerekmektedir.
Şehy kavramının halkı yönlendirmesi, din adına yanlış bilgiler vermesi, töre kavranımın yanlış yerlerde kullanılması mutlaka önlenmesi gerekmektedir.
Bunun için her yönü ile eğitim gerektiğine hepimizin kanaat etmesi için., bu denilen konumlarda dikkatle ön çalışma yapmak en doğru neticenin alınmasını hızlandıracaktır.

Din adına ne kadar cahilce davranışlar olduğunun en belirgin olanını; "İstanbul’da bir mesccidde BURANIN SÜTUNLARI CENNETTEKİ EVİNİZİN DİREKLERİDİR, 100- 150 DOLARA ALABİLİRSİNİZ. NE KADAR ÇOK DİREK ALIRSANIZ CENNETTEKİ EVİNİZ O KADAR SAĞLAM OLUR." diye açık açık kürsüde vaaz (!) edildiği gerçeği daha dün gibi televizyonlarda gösterilmiştir.

Dinde "Arz talep." dengesi söz konusu olamaz. Yani şeyhe soru sorulmazsa bu kadar şeyh olamaz diye bir düşünce hatalı bir düşünce olur.
Bir insan dini hususda çok bilgili olabilir. Dinin öğretileceği ve anlatılacağı yer bellidir.
Din konusunda yetkili kurum da bellidir.
Bütün bunlar yerli yerinde olduğuna göre; "Din öğretisi adı altında faaliyet gösteren yer yoktur, ne yapılıyorsa hepsi yetkili kurumun denetimi ile olmaktadır." diyebilir miyiz?
Okullar var memlekette; buna rağmen; izinsiz olarak bir kurs-ders veren kimse olduğunda anında gereği yapılmaktadır...
O halde; kurumlarımızın yöneticilerine çok büyük görevler düşmektedir.

Adamlar (!!!) töre diye 47 kişiyi katledebilir... Bu töre değil. Vahşettir. Günlerce televizyonlar "Töre." konulu programlar yapıyor...
Töre’de kan içmek yoktur.
Törede "İnsan gibi davranmak." vardır...
Bütün bunları öğreti yeri, eğitim yeri de belli.
O halde; gelin şu işi daha fazla ihmal etmiyelim...
Üç yaşında ailede başlayan eğitim ile okulların tamamı bitecek şekilde eğitim konusunu baştan sona ele alalım...
İlköğretim okullarının ilk beş senelik kısmını tamamen "İnsan yetiştirmek, insanca yetişmek, insan olmak, insan kalmak, insanca davranmak." nelerdir. Şeklinde bir düzenleyeme gidelim...
Bunu yaptığımız zaman;
"DİN TÜCCARI." KALMAYACAK...
"İHANET." SON BULACAK..
"HER TÜRLÜ ÇETELER." ÖMRÜNÜ TAMAMLAYACAK...
BÖYLE BİR UYGULAMAYA BU YIL BAŞLARSAK; 20 SENE SONRA KAVGA DİYE BİR İCRAAT KALMAYACAK, TOPLUMDA KAOS BİTECEKTİR....
DİKKATLERDEN KAÇAN YADA KAÇIRILAN BİR ÖNEMLİ HUSU İSE;
"HANİ BU ADAMLAR FAKİR-GARİP ZAVALLI, İŞSİZ-AŞSIZ, AÇ-SEFİL." İNSANLARDI..
AÇ İNSANLARDA; MİLYARLIK SİLAHLAR NASIL BULUNUR... EVİNDE EKMEK OLMAYANIN ELİNDE ELLİ MİLYARLIK SİLAHLAR NASIL BULUNUR?
KANDAN BESLENENLER, SİLAHLARLA ÖLÜM KUSANLAR, ŞARAP KADEHLERİNE KAN DOLDURANLAR BU ADAMLARA MİLYARLIK SİLAHLARI "OYUN OYNASINLAR." DİYE BEDAVA VERMEMİŞTİR HERHALDE...
....
SEVGİ-GÜVEN EĞİTİMLİ TOPLUMLARDA BÜYÜR BÜYÜR BÜYÜR.
EĞİTİMLİ TOPLUMLARDA "KAVGA- ŞİDDET- VAHŞET." TUTUNAMAZ...
EĞİTİMLİ TOPLUMLARDA; "CÜZDAN-VİCDAN." AYNI HİZADA OLUR....

DİNİ-DEVLETİ, MİLLETİ- MEMLEKET SEVDASINI ÖĞRETEN VE EĞİTEN AMA BUNLARIN ALT ZEMİNİ İÇİN "İNSAN." YETİŞTİRMEYİ HEDEFLEYEN GÜNLERE, EĞİTİME SELAM OLSUN...