10 Mayıs 2009 Pazar

İNSANLIK VE ÇETELER 1

KAYNAKTAN DERYAYA

LEBİDERYA



İNSANLIK VE ÇETELER 1



İnsanın olmadığı yerde; insanlığa yakışmayan çeteler hüküm sürer...



Çocuk Çetesi..(Çocuk çalarlar ya da ailelerinden kiraya alırlar, kapkaç öğretirler, acımasız hale getirip sokağa salarlar ve onları izlerler, başaramayanlara ağır işkenceler yaparlar, bu çeteler son yıllardaki en hızlı büyüyen çete olmuştur.)..



Organ Çetesi..( Bunlar mesleklerini icra ederken, her türlü organı bulmakta mesleklerini icra ederler, hepsi de mesleklerinde uzmanlaşmıştır, yani koyun keser gibi insanı keser ve organını alabilirler. Daha çok böbrek, dalak, yedek damar gibi alanlarda iş yaparlar.)



Çay Çetesi (Bunlar imha edilmek üzere ayrılan çayları paket yapıp piyasaya sürerler, son dönemlerde bakkal raflarını ucuz, hatta çok çok ucuz çaylar süslemektedir, gıda üzerinde oyun oynarlar.)..



Sahte Ürün Çetesi (Bunlar etiketten, koliye her türlü ürünün sahtesi büyük bir ustalıkla yaparlar, sahte deterjandan tutunuz, sahte çikolataya, sahte jilete kadar her alanda faaliyettedirler.) .



Nikah Çetesi...(Yurt dışından getirmiş oldukları kadınlara oturma izni alabilmek için kâğıt üstünde koca bulurlar, bunlar içerdeki beyaz kadın tüccarları ile, iletişim halinde mesleklerini icra ederler.)

İnsan Kaçakçılığı Çetesi.. (Bunların işleri yurt dışından gelen kaçakları başka ülkelere sevk etmektir, bu icraatlarını yaparken, o insanların canlı olması sağ olması önemli değildir, ayrıca içerden de dışarıya insan kaçırmakta ustalaşmışlardır.)



Haraç çetesi, beyaz kadın (p..z..nkler) çetesi, yeni bir çete daha size duyrulur; homoseksüel ve travestiler çetesi, kalpazan (sahte para) çetesi,



Tırnakçılar Çetesi..(iki parmağı ile hızlı davranarak para sayarken parayı fazla yada az gösterenler.)



Cepçiler Çetesi (Hangi cepte para var tespitini yaptıktan sonra, jiletle o cebin etrafını kesip parayı çekenler.)

Cep telefonu çetesi, camcılar (bunlar lüks camlara zarar verirler, mecburen o cam yenilenir) çetesi, lüks otomobil (yeni, sıfır arabaları çalarlar) çetesi, külüstür (eski model araçlar) çetesi, hurda (hurdaya çıkacak araçların işe yarayan yerlerini tespit edip satanlar) çetesi, protez cihazlar (her hangi nedenle kullanılmayan protezleri ikinci el piyasası gibi, fırsatı ganimet bilip eli ayağı olmayanlara satanlar, müşteri bulanlar) çetesi, İnce Meslek İcracıları Çetesi (İnternette iyilik melekleri olup; ağabey, abla olarak yaklaşırlar, bütün zamanları nettedir, problemi olanlarla uzun uzun konuşur moral veriyormuş havası ile yaklaşırlar, uzun sohbetler ederler, bunalımlara yardımcı olan; ağabey, evlat, baba, abla, anne, kardeş rolünü çok iyi oynarlar, bunalımda olanları da anında bulurlar. Çünkü; kendilerine kimlerin bunalımda olduğu bilgisi bizzat bunalımlara sebep olanlar tarafından bildirilir, bir nev’i paslaşmadır bunların ki; bunalımdan bunalıma insanı sürükleyip dururlar.)..

Beyaz Zehir Çetesi (Esrar, eroin, kokain, morfin)

Madde Bağımlılığı Çetesi (Tiner, hanımların kullanmış olduğu "Gerçi şimdi travestiler ve bu yolda adım atanlar da kullanıyorlar ama." ruj'lara benzeyen şekerlemelerin içine sıvılaştırılmış doğal gaz enjekte edilerek yapılan uyuşturucu, bali, lastik dumanı ile yapılan zehirler.)..

Oto teybi çetesi, anahtar çetesi (bunlar kendi aralarında üç'e ayrılır; birisi ev ve işyerleri, birisi yazlık ve kışlıklara, diğeri arabalara bakarlar.), kasa (bunlar çelik kasa işlerine bakarlar) çetesi,

Trafik Çetesi (Ellerinde sahte makbuzlar ile yol boyu beklerler, ceza yazma yerine üç beş kuruşla geçiştirelim diyerek sürücülerden ne koparırlarsa kâr diyerek hızla bulundukları bölgeyi değiştirirler, bazı yollar kapalı imiş gibi gösterip, adamlarının bulunduğu yöne araçları yönlendirip yer değiştirirler; o yönde bulunan adamları da yollara çivi atmak suretiyle araçlara zarar verirler.),

Levha Çetesi (Bunlar trafik levhalarına ve bilimum levhalara zarar verirler, sökerler, satarlar.)..

Dilencilik Çilesi (Organize olunmadan hiç bir iş başarılı olmaz; anlayışı ile ekip olarak dilencilik yapar, yaptırırlar; şehir şehir dolaşırlar; çete ele başları hiç bir zaman ortada görünmez; eli ayağı olmayan insanları bu alanda çalıştırırlar; duygusallığı ön plana çıkarırlar.)..

Plaj Çetesi (Plajları kendi malı gibi işletirler, kiraya verilmemiş olsa dahi, o plajda kendileri bir şeyleri kiraya verirler, denizin kumunu satanlar desek uygun olabilir, orada bir soğuk içecek beş katı fiyata satılır, kimse de; "Niye bunu böyle yapıyorsun.” Demez.)..

Otopark Çetesi (Boş olan alanların mirasçıları gibidirler, aracınızı bırakırsınız; arabanın yanına iki kişi yaklaşır park ücreti ister, vermezseniz siz ayrılınca arabanıza zarar verecekleri gün gibi aşikârdır, şikayet ederseniz ben yapmadım der çıkarlar, daha çok; Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük şehirleri mesken tutmuşlardır.)..

Masa, ev Tipi Teybi ve Kasetçalar Çetesi (Bunlar bilimum teyp, kasetçalar işleri ile alakâdar olurlar, oto teybi işine karışmazlar.)..

İlaç Çetesi (Bunlar; izinsiz, ucuz ilaç yaparlar. Birilerini de bulurlar ve bu ilaçlar sayesinde hastalıktan kurtulduğunu yayarlar, böylece müşteriden yana sıkıntıları olmaz.)..

Kum ve Hafriyat Çetesi (Deniz kumu, çay kumu, kil alanların kumu, kıraç toprakların kumu, taş kuyularının çeşitli taşları sanki sahipsiz gibi bu çete elemanları tarafından talan edilir. Kimse müdahale etmez. İhbar olmadığı sürece olayla ilgilenen bile olmaz, ihbar da yapılırsa ihbar eden de ihbarın üstüne gitmek de bayağı bir yürek işi olur.)

Kadastro Çetesi (Bu alanda faaliyet göstermek önceleri şehirlerdeydi; teknolojinin gelişmesi ile daha çok kırsal alanlara ve varoşlara çekildiler; ev ve işyeri yapılan yerlere yakın ölçüm yapıyor edasıyla gelirler, kimseyle muhatap olmadan işlerini yapıyor havası ile canla başla çalışırlar. Öyle ki; mahalleli yada köylü çay ikram etse mümkün değil içmezler. Yaptıkları çalışma ile yeni plana göre yıkılacak yerleri tespit ediyor görüntüsü ile etkili olurlar. Araya birileri girer ve nedense plan şimdilik yapılmayacak, hallederiz artık rahat olun mesajı ile hızla bulundukları yerden ayrılırlar.).

Emlak Çetesi (Bu alanın icracıları; bir evi 50 kişiye kiraya veriler, ilk aylık kirayı peşin olarak alırlar, bir evi birden fazla kişiye satarlar, hayali arsa satışı yaparlar, ilk icraatlarının ardından; sırra kadem basarlar.).. Merdivenaltı Çetesi (Kaçak imalat yapacak olanlar için yer temini için uğraş verenlerdir; şehrin göbeğinde yeri de bulurlar; göz önünde yapılan imalatın sağlıksız ve kaçak olabileceği pek kimsenin aklına gelmeyeceği için rahat davranırlar.)..

Korsan Eser Çetesi (Bu ekip; izinsiz, telifsiz olarak eserleri yayınlar satarlar; üçü yakalanır, beşi piyasada penir ekmek gibi satılır.)..

Ruhsat Çetesi (Bu ekip genelde bilimum ruhsat işleri ile yakından ilgilenir; bina oturma ve iş yeri açma, araç muayene, eksoz ölçüm, yapı inşaat, imar işleri, tamirat ve tadilat... Bunu yaparken de rahattırlar... Hallederiz sen evrakları ver; şu kadar da para ver... Başkası olsa bu mümkün değildi ama, senin için bu fiyat olur... On beş güne kadar işin çözülür, sen bizden haber bekle derler... On beş gün geçer, nereden temin ettikleri bilinmeyen bir yakım mühürleri seçilemeyen evrakları getirip muhataba verirler, muhatap da işini yapıldı sanıp rahat uyku uyur.)..

Emeklilik Çetesi (Ne eder ne yaparlar, fi tarihinde sevhen bir sosyal güvenlik numarası olan kimseyi emekli ederler, ölmüş kişiye nihak bile kıyarlar, yani; allem eder.. Kallem, kullem yapar sahte mahte evraklar tanzim eder bu işi yaparlar.).

BİR HUSUS DAHA VAR;

BU ÇETELERİN BİRİ DİĞERİNİN FAALİYET ALANINA MÜDAHALE EDEMEZ...

SİSTEMLERİ; SAAT GİBİ, TIKIR TIKIR İŞLER...

DÜZENLERİNİ KURMUŞLAR MESLEKLERİNİ İCRA EDİYORLAR....

YENİ YENİ İŞ ALANLARI DEĞİL Mİ?

TERTEMİZ... VERGİSİ YOK... RUHSATI YOK... EVRAK HAZIRLAMAK YOK...

BİRAZCIK EĞİTİM İSTİYOR O KADAR...

ONU DA MESLEĞİN UZMANLARI ZATEN YAPIYOR...

ELEMAN BULMAKTA DA SIKINTI ÇEKMEZLER...

.

Çeteleri saymakla bitmiyor...

Yukarıda saydığımız çetelerin olmadığını söylemek mümkün mü?

Bu sayılan çetelerin mensupları, elemanları, elebaşları bu toplumun fertleri olmadığını söylemek mümkün mü?

Bu toplumun her bir ferdinin bir ailesinin olduğu gerçeğini hepimiz biliyoruz.

O halde çete mensubu olan; eleman yada elebaşları kimlere zarar veriyor?

Her hangi bir ailenin bir ferdine yada bir aileye zarar veriyor...

Aile birliğine, bütünlüğüne saygının ne demek olduğunu öğrenmiş olsaydık. Yani aile yapısı ne demektir? Sorusuna cevap vermeyi başarsaydık; bu çeteler başarılı olabilir miydi?

......

İNSAN OLMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLSEYDİK BU ÇETELER BU KADAR HAREKET SAHASI BULABİLİR MİYDİ?