21 Haziran 2009 Pazar

DELİ AHMET-3

KAYNAKTAN DERYAYA
LEBİDERYA


ERMENİ MEZALİMİ –6

DELİ AHMET-3



Cesur Yusuf’la Koşik Mehmet, Şükrü’yle Aşutkalı Fahri’nin oğlunu Ermenilerin bulunduğu vadiye bırakmış geri dönmüşler. Durumdan Deli’yi haberdar etmişlerdi.

Deli, Muhtar Emmi ve Veysel Dayı son kez bir durum değerlendirmesi yaparlar.

Aşutkalı Hamdi ustanın verdiği adreslere giden Tepteliler birer ikişer dönmektedirler. Zaman geceye vurmakta. Ay ışığı her yeri çın çın aydınlatmaktadır.

Deli; gelen Teptelilerle bir araya gelir.

Ocak’lı Güzel Ağa ve Çit’li Ömer Ağa birlikte gelmişlerdir.

Gece olduğundan tedbirler iki katına çıkarılmış. Mümkün olduğu kadar gece yola çıkılmaması herkese tek tek anlatılmıştır.

Ocak’lı Güzel Ağa çok güzel keman çalmaktadır. Keman telleriye Ordu Marşı’nı dillendirince; nöbettekiler gelenin Güzel Ağa olduğunu anlarlar. Kurt uluması sesiyle gelenlerin olduğunu ve gelenlerin dost oldukları işareti verilir. Kurt ulumasına nal şakıtıları sesiyle işate alındığı gelenlere anlatılmış olur.

Ocak’lı ile Çit’li Mutar Emmi, Deli ve Veysel Dayının olduğu yere alınır.

Deli; Ömer Ağa’ya; Aşutka ile Mavilik arası yol kontrolünü sen yapacaksın. Güzel Ağam sen de Aşutka ile Başpınar arasına bakacaksın. Hamdi usta size hep destek olacak.

Biz şimdi vadiye çekileceğiz ve onların in diye kurdukları yere karargâh kuracağız.

Vadide Bilal’i boğdukları gölde Yani Bilal’in gölünden üst kısım Parmakka’ya kadar kısma Cesur bakacak. Koşik hep yanımda kalacaksın.

Tepteliler; siz de beşe bölüneceksiniz. Her bölümde beş kişi olacak. Bekir Ağam sen benimlesin.

En acemiler benimle gelsin. Ustalaşmış olanlar gruplarla gitsin....

At sayısı kaç oldu?

-Elliyi geçti kumandanım.

-At aramaya gidenlerin hepsi döndü mü?

-Allah’ın izniyle sağ salim kumandanım.

-Atlara ne kadar para verildi?

-Her Türk uyanmış kumandanım, umut olduk Türk’e, kimse para istemedi. Hatta bize para verenler oldu.

-Kaç para var elimizde?

-Ziynetimiz var.

-Yarım saat içinde hazırlanın, yola çıkacağız. Herkes birbirinden helallik alsın. Haberleşme, kurt uluması ve işaretler nal şakırtısıdır. Bunun dışındaki işaretleri dikkate almayın. Kendi işaretlerimizle bile yaklaşan olsa dikkatli olun. Elinizde bulunan ziynetleri Kemaliyeli sarraf Naci’ye bozdurun. Ama Naci’ye bile kim olduğunuzu söylemeyin. Parayla fazla uğraşanların zafiyeti de fazladır. Su kaplarınızı akar sulardan doldurmayın. Suyunuzu kaynağından alın. Kaynakların her yanına iyi bakın, sızıntı olan yerlere karşı dikkat edin. Her an sulara zehir atabilirler. Ekmeğinizi idareli kullanın. Şimdi köylü bacılarınız size iki gündür ekmek yapmış, muhtar onları paylaştıracak. Ekmek için köylüyle tek kişi irtibat kuracak. Bulunduğunuz bölgede baş vazifeniz köylünün rahatlıkla günlük işleri için etrafta nöbet tutmanızdır. Bir olumsuzluk olmaması için her türlü tedbiri alın. Umulmadık olay olunca haber salın.

Saldırmak yok, savunmada kalacaksınız. Onlar birini kaçırdığında aynını siz yapmayın. Yapacak olsanız dahi bunu onların eline düşen kardaşımızı sağ salim geri almak için yapacaksınız. Kimseye işkence etmek eza cefa çektirmek yok.

O sırada ekmekler eşit dağıtılır.

Heybeler hazırlanır. Herkes bir biriyle helalleşir. Yola çıkıldığında şafak zamanı gelmek üzeredir.

Hep birlikte Şehit Ömercik’in çeşme başındaki kabri başına gelinir.

Kabir başında yemin edilir.

“ALLAH’IM VATANIMIZI HAİNLERİN, DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN KORUMAK İÇİN BİZLERE GÜÇ DERMAN VER.

BİZLERİ ŞEHİT ÖMERİMİZİN ŞAHADETİNDEN NASİPLENMEKLE ŞEREFLENDİR.

ALLAH’IM ŞU NURLU ŞAFAKLARIN AŞKINA, BEDRİN ASRLANLARININ AŞKINA, HAZRETİ HAMZANIN AŞKINA, HAZRETİ MUHAMMED’İN AŞKINA, HAZRETİ KUR’AN AŞKINA BİZLERİ MUZAFFER EYLE...

ECDADIMIZIN RUHLARINA EL FATİHA....

AMİN AMİN AMİN...



-ARKADAŞLAR GAZANİZ MÜBAREK OLSUN...

HERKES GİDECEĞİ YOLA YÖNELİR.

MAVİLİK YÖNÜNE YÖNELEN ÇİT’Lİ ÖMER AĞA VE ADAMLARI Bİ CESETLE KARŞILAŞIRLAR...

TAŞ ÜSTÜNDE KANLA YAZILMIŞ YAZIYI GÖRÜRLER.

“PİS TÜRKLER.”

ÖMER AĞA; CEBİNDEN ÇIKARDIĞI ZABİT KALEMLE BİR YERLİ KAYAYA “EKMEĞİMİZİ YİYEN ALÇAKLAR BİR KARINDAŞIMIZI DAHA ŞEHİT ETTİNİZ HA... TÜRK HİÇ BİTER Mİ SANDINIZ... BUNUN BEDELİNİ SORMAYI ALLAH BİZE NASİP EDECEKTİR....” DİYE YAZI YAZAR...



ŞEHİT İÇİN KABİR KAZILIR. ELBİSELERİ İLE TOPRAĞA VERİLİR...



ŞEHİDİN KÜNYESİNDE.. “ESKİŞEHİR DERESİNDEN CEVDET OĞLU CEVAT.” YAZILIDIR...

KESİK KESİK ÜÇ KERE ULUMA İLE ACI OLAYI ETRAFTA OLAN TÜRKLERE HABER VERİRLER...

ULUMA SESLERİ KESİK KESİK ÜÇ KERE... YAPILA YAPILA YAYILIR..

DELİ AHMET BU HABERİ ALIR ALMAZ HEMEN; ADINI SANINI BİLMEDİĞİ AMA SOYUNUN TÜRK OLDUĞUNU BİLDİĞİ, “ŞEHİDİN.” GIYADINDA NAMAZ KILDIRIR...

DULAR EDİLDİKTEN SONRA:

“KÖYE GİDECEĞİM.. KİMSE YERİNDEN BİR YERE AYRILMASIN... GECE BEN BİLE GELSEM TANISANIZ DAHİ BENİ BİLE YAKLAŞTIRMAYIN... ÖLDÜRÜLECEĞİMİ DAHİ BİLSENİZ SAKIN YAKLAŞTIRMAYIN ...”. DİYEREK DEĞİRMENE GELİR...

YANINDAN KOŞİK HİÇ AYRILMAMAKTADIR...

-KOŞİK BUNLAR İYİCE AZDI... BUNLARA CESARET VERENLER OLMASA BU KADAR YAPAMAZLAR..BUNLARIN DESTEKÇİSİ FRANSIZ VE RUSLAR BUNU HİÇ UNUTMAYASIN... OLA Kİ BEN ÖLÜRSEM VEYSEL DAYI YENİ LİDERİNİZDİR... HER OLAYDAN DEVLETİ HABERDAR EDECEKSİNİZ...”

-TAMAM DELİ KUMANDANIM

-BİRAZDAN PAĞNİĞİ KUNDİ VADİSİ YOLUNDAN ÇIKALIM.. HANGİ YOLU TAKİP ETTİĞİMİZİ KİMSE BİLMESİN... PAĞNİKTEN ARAMIZA KİMLER KATILACAK BİLELİM... BEKİR AĞAMIZLA BİR KONUŞALIM...

-TAMAM DELİ KUMANDANIM...



...

ESKİŞEHİR’E CEVDET AĞA’YA DA HABER ULAŞIR... CEVAT AĞA’NIN KAPI KOMŞUSU ARTİNLERİN MİNAS’I ÇAĞIRIR. DURUMU ANLATIR.

“MİNAS SİZİNKİLER İYİCE AZDI.. SONU KÖTÜ OLACAK.. MİREŞOĞLU BU İŞLERİ KÖRÜKLÜYOR... EKMEĞİMİ YEDİNİZ MİNAS EKMEĞİMİ YEDİNİZ AMA EVLADIMI ALDINIZ... ALLAH SİZE BELALARIN EN BÜYÜĞÜNÜ VERİSN MİNAS.” DER..

MİNAS SUSMAKTADIR...

CEVDET AĞA KONUŞMASINA DEVAM EDER “KONUŞMA MİNAS HİÇ KONUŞMA... ŞEPİK KARARGÂHINIZDAKİ EVLERİNİZİ TÜRKLER SİZE YAPIP VERDİ... AMA SİZ TÜRK KANI DÖKÜYORUSUNUZ.. KONUŞMA MİNAS.. SENİN DE YÜREĞİN YANSIN MİNAS.. YÜREĞİN YANSIN YÜREKSİZ MİNAS YÜREĞİN YANSIN...... “

CEVDET AĞA HAKLIDIR... EVLADINI KAYBETMEK KOLAY MI?

KABİR ŞİMDİKİ ŞEPİK YERİ DİBİNDEKİ DOMUZ PINARI KARŞISINDADIR...

BURASI ŞIHLARIN KAVAKLIĞINA ON DAKİKA MESADE OLAN BİR YERDİR...

...

....

DEVAM ECECEK...