30 Ekim 2008 Perşembe

SEVGİLERİN EN GÜZELİ

KAYNAKTAN DERYAYA
LEBİDERYA

firdevsi_makam@windowslive.com
HasretininSesi@gmail.com


SEVGİLERİN EN GÜZELİ

Milli Bayramlar; "Milli Şuuru." Yeniler, ecdat ve millete bağlığı pekiştirir, tarihi zaferlerin şükranla anılmasını sağlar, geçmişte; tarihi başarıları yaşatan büyük insanlara karşı görevlerimizin yerine getirilmesinde büyük önem arz eder.

Milli bayramlar; geçmişten geleceğe köprüdür.

Milli değerlerimizi tanımak zorundayız. Bizi yücelten değerlerimize en az kendimiz kadar kıymet vermek zorundayız. Bizi biz yapan değerler; hiç kuşku yok ki "Milli Değerlerimizdir.".

Vatan sevgisi; sevgilerin en güzelidir.
Bunun son dönem için en öncelikli olanı da; CUMHURİYET SEVGİSİDİR.
ÇÜNKÜ CUMHURİYET SEVGİSİ OLMADAN VATAN SEVGİSİ OLMAZ…
Bütün tarihimizi elbette ki gururla anmalı, hissederek yaşamalıyız. Fakat; yakın tarihimizin en zor dönemecinin ardından kurulan CUMHURİYET yeni nesil olarak hepimiz için ayrı bir öneme sahiptir.

İşte bu bilinç ile hareket eden İlçemiz Eğitimcileri mükemmel denilebilecek şekilde aktivite hazırlamışlar. Bu hazırlıkların içinde bir tanesi var ki; her yönüyle öne çıkmış ve takdirlerin en güzeline lâyık olmuştur.

İlçemizde faaliyet gösteren "FETHİYE ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU" Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını şölene çevirmişler, bir haftadan fazla zaman dilimine pay ederek her güne için ayrı güzellik ve özellik sunumları ile Bilgi ile Coşkuyu harmanlamışlardır.

Özel Ata ilköğretim Okulu Yöneticilerinden Mahir AKARSU, Okul Müdürü Emel KARACA, Okul Aile Birliği Başkanı Bayram SÖĞÜT; el birliği ile bu çalışmayı ekip çalışmasına dönüştürmüşler...
Öğretmen ve öğrenciler, okul personeli mükemmel bir takım oluşturmuşlardır.
Bu yapılan çalışmaları özetle sıralamakta fayda görmekteyim.

23 Ekim 2008 Perşembe günü saat 20:00'de; Ece Saray Marina Resort'da Öğretmen Sevinç DEĞİRMENCİ'NİN zaman zaman oğlu Arif'in de iştirak ettiği enfes bir PİYANO RESİTALİ... Bu resital sırasında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile ilgili slayt gösterisi... Okul Müdürü Emel KARACA'NIN harikulade yorumları ile şiir okuması... Bu aktivite sonunda davetlilere ikramda bulunulması ise; her hususta en ince ayrıntının düşünüldüğünün göstergesi olarak yansımıştır

27 Ekim 2008 Pazartesi günü saat 14:00'de okul binasında "CUMHURİYET ŞENLİKLERİ." Kutlamaları okul rozetlerinin, okul öğrenci, öğretmen ve velilerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları pastalar, börekler, takılar, işlemeler stantlarda davetlilerin beğenisine sunulmuştur. Buradan elde edilen gelir FETHİYE KIZILAY DERNEĞİ'NE bağışlanmıştır.
Aynı anda FETHİYE CEZA VE TUTUKEVİ içinde ayrı stantlar hazırlanmış ve geliri FETHİYE CEZA VE TUTUKEVİ'NE bırakılmıştır.

BU ARADA OKULUN İÇ BAHÇESİNDE 5 STANT "CUMHURİYET VE ATATÜRK SEVGİSİ" İçerikli hazırlanmış..
Bu stantlar için diğer öğrencilerimizi teşvik etmek amacı ile; derecelendirme yapılmış.


KIZILAY BAŞKANI: AKİF ARICAN, KIZILAY DERNEĞİ ÜYESİ: İBRAHİM NOYAN, KANAL F-TRF PROGRAM YAPIMCISI : CELAL BOZKURT, RESİM ÖĞRETMENİ: HALİL YILTIR, YAZAR: HİDAYET AYKAN, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEK BAŞKANI: NAMIK ÜNAL, RESSAM: ALİ RIZA BAŞARIR, KIZ MESLEK LİSESİ MÜDÜRÜ: AYŞE ÜSTE, EMEKLİ TÜRKÇE ÖĞRETMENİ: IŞIL DİKİCİ, OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANI: BAYRAM SÖĞÜT, FETHİYE KAMİL KOÇ OTOBÜS İŞLETMELERİ YAZIHANELERİ SAHİBİ: MUSTAFA AKGÜN'DEN Kurulu jüri üyeleri tarafından yapılan derecelendirme sonucunda;

4. Sınıfların ortak hazırladığı 3 Numaralı stant 1. , 2 Numaralı stant 2. , 5 Numaralı stant 3. olmuştur.

Türkçe öğretmeni Suna KİPER'İN tanıtım ve bilgilendirme gayretleri, okul memurlarından Gülsüm ÖZDEMİR'İN gelen insanlarla ilgilenmesi, öğrencilerin spor aktivitelerini meslektaşları ile organize eden beden eğitimi öğretmeni Arif ÜNAL'IN çalışmaları, bir cümle ile; 1 Müdür, 1 Müdür yardımcısı, 36 öğretmen, 13 personel, okul aile birliği başkan ve üyeleri, okulun yönetim kurulu başkan ve üyelerinin yapmış olduğu bu çalışma karşısında saygıyla eğiliyorum.
Her yönüyle harikulade olan bu çalışmaların örnek teşkil etmesi en büyük dileğimizdir.
Bu çalışmalarda prosedür olarak desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yüksel GÜLTEKİN'İ yürekten tebrik ediyorum.
Bu aktiviteler bunlarla da sınırlı değil..
02 Kasım 2008 Salı günü saat 10:30'da Üzümlü yolu üzerinde bulunan Avcı Kulübesi'nde verilecek kahvaltı ile stantlar orada da açılacak ve elde edilen gelir FETHİYE KIZILAY DERNEĞİ'NE bağışlanacaktır.
BÖYLE BİR OKULDA GÖREV YAPMAK AYRI BİR GÜZELLİK OLSA GEREK.
O OKULDA ÖĞRENCİ OLMAK BAŞKA GÜZEL..
O OKULDA MİSAFİR OLARAK BULUNMAK İSE BİR BAŞKA GÜZELDİ.

OKUL MÜDÜRÜ SAYIN: EMEL KARACA NEZDİNDE EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM…

BU ARADA BİR DE TEKLİFDE BULUNUYORUM…

ÖNÜMÜZDEKİ ZAMAN İÇİNDE
BÖYLE GÜZEL GÜNLERİN
İLÇEMİZİ TEMSİLEN SEÇİLECEK OLAN HER OKULDAN EĞİTİMCİ VE ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE

ZAFERTEPE'DE, DUMLUPINAR'DA KOCATEPE'DE, SEDDÜLBAHİR'DE CONKBAYIRINDA SAKARYADA KUTLAMAYA NE DERSİNİZ..

DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİM
BİZ SİZİN İZİNDEYİZ…
BİLİYORUZ Kİ;
SİZLERDE CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU YÜZYILIN DAHİSİ BÜYÜK DEVLET ADAMI YÜCE İNSAN YÜREĞİ VATAN SEVGİSİ İLE DOLU ATATÜRK'ÜN İZİNDESİNİZ…

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Hiç yorum yok: